Hej,

Det har redan gått 2 veckor av det nya året och vi går idag in i vecka 3. Helt sjukt vad fort tiden går. Men för min del är det bara bra, då jag egentligen bara väntar på att få bli av med alla mediciner jag tar och det är inget jag själv kan påverka utan det är bara tid som måste gå. Jag har dock valt att ta vara på tiden och utnyttja den till fullo. Har blivit av med all min trötthet (fattigue – en sådan konstig trötthet som inte försvinner hur mycket man än vilar/sover), vilket jag hört är svårt och brukar ta väldigt lång tid för många. Tror dock att all min träning har hjälpt mig otroligt mycket. Träningsmässigt har det skett mycket också, har blivit mycket starkare bara på några månader – även om det såklart är långt kvar till mina maxvärden. Men det kommer, det kommer! Sjukgymnastiken går också bra, det kommer ta ca 2 månader för mig innan jag kan checka av det från listan. En gång för alla – hoppas jag. Hur mäter man det då? Jo med hjälp av tester där man jämför styrka, balans och koordination i de båda benen. Det ska se, kännas och vara lika bra som det “friska” knäet. I mitt fall så har ju även det friska knäet tappat styrka, men så länge de är lika funktionella och starka så är man godkänd. Utifrån det får jag sedan jobba upp ytterligare styrka i båda benen.

Idag har jag även jobbat för första gången sedan stamcellstransplantationen och det gick väldigt bra. Ska jobba både imorgon och på onsdag också. KUL!

Processed with VSCO with a6 preset

Share