Hej,

Tänk att det redan gått 5 veckor av 2018… Det har varit 5 bra veckor. Förra veckan tog jag min andra vaccin-spruta och kunde äntligen ta influensa vaccinet också. Jag måste ta det eftersom jag numera är i en riskgrupp för att få influensan, men har inte kunnat ta det tidigare för först behövde det har gått 3 månader innan mitt imunsystem var tillräckligt utvecklat för att ens kunna hantera ett vaccin och sedan dess har jag haft alldeles för mycket kortison i kroppen för att vaccinet ens ska ha någon effekt. Men nu är jag nere på endast 10 mg kortison om dagen – vilket motsvarar 1 tablett. Mina levervärden är nästintill normala igen så hoppas jag snart kan sluta med kortisonet helt och hållet. De förhöjda levervärdena kan även bero lite på att jag har mycket lagrat järn i levern, något man får till följd när man får blodtransfusioner. Lättaste sättet att bli av med det lagrade järnvärdet är att tappa mig på blod, så varje gång jag är inne på sjukhuset tar dem nu en påse blod från mig.. Känner rent spontant att det är väldigt tur att jag inte är nålrädd eller har några som helst problem med allt sånt här, för attans vad jobbigt det hade varit annars. För tillfället är jag inne på sjukhuset varannan vecka, och varannan vecka lämnar jag blodprover på vårdcentralen. Denna vecka är en vårdcentralen vecka, en lugn vecka med andra ord. Nästa vecka blir det sjukgymnastik på tisdagen, sjukhuset för att lämna prover på onsdagen och på torsdagen ska jag till ögonläkaren för förhoppningsvis sista gången. Man kollar alltid upp ögonen varje månad i 4 månader efter en stamcellstransplantation. Så om allt ser lika bra ut som de övriga 3 gångerna så blir detta sista gången.

Processed with VSCO with b1 preset

Men till något helt annat och något MYCKET roligare. Något denna blogg egentligen ska handla om – JUDO. Jag har nämligen börjat träna judo igen. Har kört två pass!!! Okej, jag har endast varit med på en halvtimme av träningens 90 minuter. Varav 10 minuter uppvärmning. Så totalt sätt har jag tränat 40 minuter judo. Jag har varken kört någon tachiwaza (stående) eller newaza (sittande) – ingen som helst fight alls med andra ord, har enbart kört teknikträning. Delvis på grund av knäet – tänker vänta med fight tills det är helt godkänt hos sjukgymnasten även om jag tror att det hade klarat av fight även nu, men även på grund av att jag fortfarande har en venport inopererad i bröstet. Venporten är av plast och tål därför inga slag. Det är alltså en liten grej som sitter under huden och är kopplad till den största venen kroppen har. Ni förstår själva vad som skulle kunna ske om det gick sönder… Hoppas på att snart få kunna operera ut den dock, även om man normalt sätt brukar vänta 1 år med det. Men de har sagt att dem kan göra det tidigare om jag vill – det vill jag!

 

Share