Hej,

De senaste benmärgsprovet såg bra ut (har ju inte uppdaterat sedan dess så tänkte vi får börja där). Andelen av Felix celler hade ökat, fick dock inte höra några exakta siffror men det var iaf inte 100% än. 2 av 3 prover som togs ur benmärgen såg så bra ut som de bara kunde. Dessa två prover är normalt sätt de enda proverna man gör men då min leukemi inte riktigt bettet sig som förväntat – fick ett tidigt återfall som chockade oss allihopa så har man gjort extra tester på mig och verkligen kollat på allt man kan kolla på bara för att se om det finns något extra de kan göra för mig. Det här sista provet visade på att mutation i mina celler, vilken har funnits där från första dagen jag blev sjuk, har sjunkit väldigt mycket. Kommer inte ihåg vad den var när jag blev sjuk, men efter min stamcellstransplantation var det värdet iaf 0,8% och nu vid senaste benmärgsprovet var det 0,05%. Den enda logiska förklaringen till varför det sjunker är för att Felix celler gör sitt jobb i min kropp så det är väldigt positivt. Även om man såklart hade hoppats att det var 0%. 0,05% är även gränsen för vad man kan säga är signifikant, alltså att man kan säkerställa det. Det betyder att det är ett väldigt lågt värde, och om man hade granskat en frisk person så här pass noga hade man kunnat hitta samma värde bland deras celler. Så värdet behöver egentligen inte betyda något, men med min historia så ser man såklart väldigt allvarligt på det och planen är att det ska bli 0%. Åtgärden blev att vi sänkte en av medicinerna väldigt kraftigt, och man vill så fort som möjligt skriva av receptet så att jag inte längre tar de pillerna. Medicinen (Sandimun) sänker mitt immunförsvar hos de nya cellerna så att det inte stötte bort min kropp. Men trots denna snabba sänkning har jag ännu inte fått några biverkningar – på gott och ont. Man vill ha lite GVH, som det heter, för det visar att det nya immunförsvaret fungerar och att de tar bort alla eventuella sjuka celler. Men man vill absolut inte ha för mycket för det blir hemska biverkningar och i värsta fall dör man. Ska göra ett nytt benmärgsprov redan nästa vecka, 12 december, för att se om värdet minskat. Så det håller vi tummarna för!

Till något roligare. Mitt hår har börjat växa igen. Kom fram till att jag varit flint i 3 månader, men nu så har det äntligen kommit igång igen – och SOM det växer. Värsta raketfarten. Ögonbrynen är i stort sätt normala igen och ögonfransarna har också börjat hitta tillbaka. Just ögonbryn och fransar gör så mycket tycker jag. Även om flinten påminner en om att man är sjuk så ser man så otroligt mycket sjukare ut när man varken har fransar eller bryn. Tur att det inte tar så lång tid för dem att växa tillbaka – om man nu jämför med huvudet vilket lär ta några år innan det är den längden jag hade innan. För övrigt så har det snart gått 3 månader (27 december) sedan min transplantation. De 3 första månaderna är de mest kritiska, så det känns skönt. Efter dessa månader får jag stå på mattan som tränare igen, som jag längtar! Svårt att beskriva men bara att kliva in i dojon (träningslokalen) ger mig ett sådant lugn, en känsla av att här hör jag hemma, det spritter i hela kroppen av lycka och det största leendet du kan tänka dig sprider sig på mina läppar. Snart är det även dags för mig att komma igång med judon igen, men så länge sliter jag på i gymmet och i löparspåret. Efter dessa 3 månader hade jag även tänkt ta upp rehaben med min sjukgymnast – vill få ett avslut på den och en OK stämpel på att knäet verkligen är helt och klarar av allt även om jag inte har några besvär alls med det nu och jag litar på det till 100% så är det ändå skönt att veta att man verkligen gjort allt man kunnat för att det ska funka.

Processed with VSCOcam with f2 preset
Gammal bild, har betydligt mycket mer hår på skallen nu. Men hur fin är inte min dräkt? Stort tack till Green Hill för sponsringen av den.

 

Share