Hej,

Sommaren blev inte som jag hade planerat, hoppats och trott den skulle. Visst kom vi iväg till fjällen, vi tog oss till Kebnekaise fjällstation och tillslut tog vi oss även upp för berget (om än på andra hållet än vi först trott, vi tvingades tyvärr vända första gången pga alldeles för dåligt väder). Vi fick även åka helikopter tillbaka till Nikkaloukta, vilket är en helt grym upplevelse. Det var andra gången jag gjorde det, lika coolt denna gång. Jag och David kom även iväg till Portugal, so far so good. Mådde SÅ bra där i värmen, men efter alldeles för få timmar (vi landade eftermiddag och detta skedde på morgonen efter) ringde pappa mig. Sjukhuset hade ringt, de hade hittat något utstickande i proverna jag hade lämnat på fredagen. Vi fick boka FÖRSTA flyget hem samma dag, fy fan. Det var verkligen inte vad jag hade räknat med när jag begav mig ut på löprundan den morgonen. Dagen efter var jag tillbaka på sjukhuset, inskriven. Det konstaterades att jag fått ett återfall, så ny behandling påbörjades ganska så omgående. Vad som nu stod klart var att jag kommer behöva genomgå en stamcellstransplantation, Allting gick väldigt fort, jag hade tur då min fina älskade lillebror matchade mig och dessutom ville dela med sig av sina friska stamceller. 25 september lämnade han ifrån sig massor med stamceller och den 27 fick jag ta emot några av dem (resten fryser dem in, i fall att jag någon gång i framtiden skulle behöva en påfyllning). Sedan var det några tuffa dagar där jag varken kunde äta, dricka eller ens svälja mitt eget saliv pga sår och blåsor i halsen. Inget kul, men idag mår jag så mycket bättre! Har till och med varit ute och sprungit 3 gånger. Är inne på mottagningen 1 gång i veckan och än ser allting bra ut. För några veckor sen tog man ett test för att se hur mycket som är mina celler och hur mycket som är donatorns (Felix’s) celler – då var det 25% av mina och 75% av Felix’s. Ett jättebra resultat för att vara första gången, och endast 3 veckor efter stamcellstransplantationen. Förra veckan gjordes ett nytt sådant prov + ett benmärgsprov. Så nu väntar jag svar på dem, de första svaren bör komma redan i nästa vecka!

Processed with VSCO with a6 preset Processed with VSCO with a6 preset vsco-photo-3-4

Processed with VSCO with hb2 preset

Påväg till Kebnekaise fjällstation kan man välja att åka båt en liten bit, vilket vi gjorde.

vsco-photo-3

Utsikten påväg upp

Processed with VSCO with hb2 preset

Puss

Processed with VSCO with hb2 preset

På toppen!!

Processed with VSCO with hb2 preset

 

David, jag, Felix och pappa

Processed with VSCO with g3 preset

 

Dagen efter gick vi i området runt fjällstationen och njöt av den vackra naturen

Processed with VSCO with g3 preset Processed with VSCO with g3 preset Processed with VSCO with g3 preset

Processed with VSCO with b1 preset

Sen kom helikoptern och hämtade oss.

 

Share